Trainingen

Na een basistraining van een dagdeel kun je meteen aan de slag. Deze teamtraining is inclusief 1 module. Daarna zijn er 3 vervolgtrainingen, elk met 3 modules.

Zelf doen, samen met je team

Voordat je met de lesmethode van Maakkunde aan de slag gaat, doe je met je school een teamtraining. Die is geschikt voor leerkrachten van alle groepen. Om vertrouwd te raken met de activiteiten die de leerlingen gaan doen, doe je ze zelf ook. Er is veel aandacht voor de didactiek van ontwerpend leren en onderzoek doen, maar ook voor het differentiëren naar niveau en type kind. Je start met de basistraining. Daarna kun je een van de 3 vervolgtrainingen kiezen.

Basistraining plus modules Geluid

Tijdens deze interactieve middag leer je zelf werken met ontwerpend leren en onderzoek doen. Dit vormt de basis van Maakkunde. Je gaat aan de slag met het thema Geluid en na afloop krijg je een overzichtelijke map met leerkrachtenhandleiding, werkbladen, presentatiematerialen en een boodschappenlijst. Je gaat naar huis met kennis en vaardigheden om Maakkunde toe te passen en je kunt in je eigen klas direct aan de slag.

De basistraining vindt meerdere keren per jaar plaats in NEMO. Na een plenaire start met teams van andere scholen ga je verder binnen je eigen team.

Vervolgtrainingen: 6 modules elk

In de vervolgtrainingen leer je de inhoud van 6 nieuwe modules kennen. Er is veel aandacht voor hoe je het onderzoeksdeel van de modules kunt behandelen, hoe je kunt aansluiten bij vakken zoals taal en rekenen en hoe je het aanbod kunt differentiëren naar niveau van de leerlingen. Je begint plenair en gaat daarna in groepjes, verdeeld over onder- en bovenbouw, aan de slag. Je gaat naar huis met kennis over de thema’s die worden behandeld en over de uitdagingen die aan bod komen. 

Vervolgtraining  A:     thema's Elektriciteit, Evenwicht, Satellieten
Vervolgtraining  B:     thema's Drijven & Zinken, Irrigatie, Krachten
Vervolgtraining  C:     thema's Chemie, Inhoudsmaten, Isolatie

Trainingspartners

NEMO werkt samen met Maakkunde trainers van onderwijsinstellingen in Nederland, onder andere Hogeschool iPabo, Thomas More Hogeschool en Marnix Academie.

Praktisch informatie training

Locatie:                       bij NEMO, op school of bij Pabo in de regio
Aantal deelnemers:   max 25 leerkrachten per team
Kosten training:         € 2.500 (excl. BTW) per teamtraining
Lesmateriaal:              gratis na de teamtraining
Duur:                             3 uur

Reservering Basistraining

Contactpersoon

Gegevens school

Training

Gegevens voor factuur


Aanvraag Training A

Contactpersoon

Gegevens school

Training - Beschikbaar vanaf 2019


Aanvraag Training B

Contactpersoon

Gegevens school

Training - Beschikbaar vanaf 2019


Aanvraag Training C

Contactpersoon

Gegevens school

Training - Beschikbaar vanaf 2019